קשרי סוכנות והפצה של גופים ישראליים עם יצרנים וספקים זרים אינם מהווים חידוש בשוק הישראלי.
העולם המסחרי והבינלאומי מבוסס בעיקרו על יחסי הפצה עסקיים.
למעשה, מדי כמה דקות ברחבי העולם, נחתמים הסכמי הפצה בין ספקים ומפיצים.
אם בעבר נדרש היה להגיע למקום מושבו של הספק או המפיץ בכדי לחתום על ההתקשרות, הרי שכיום משחלו תמורות ניכרות בדרכי ההתקשרות וההתניידות הבינלאומית, המתאפשר בין היתר בקיומם של VIDEO CONFERENCES, דואר אלקטרוני, רשתות חברתיות וכו', הפך עולמנו ל"כפר גלובלי אחד", ולדבר השלכות ברורות על עולם הסחר הבינלאומי והמשפט.
כך, סין, ארה"ב ואירופה מרכזים בידיהם את כוחות הייצור ולעומתם מדינות כישראל ודומות לה מפיצות מוצרים רבים בתחומים מגוונים החל ממזון, דרך מוצרי הלבשה וכלה במוצרי מותרות יוקרתיים. יחסי הפצה קיימים רבות גם בתוך ישראל. רבות מרכישות מוצרי המזון ברשתות הפארם והמזון הנם של חברות הפצה.
על רקע הקרבה בין הצדדים, ההולכת ונבנית לאורך זמן ויחסי אמון המתגבשים, מתרחשות לעיתים לא מבוטלות גם "הפתעות" בדבר תוצאות עסקיות בלתי צפויות, ובכללן כאלו הנוגעות להפסקת יחסים בלא הודעה מוקדמת, היעדר הסכם בכתב, מחלוקות פרשניות באשר להסכם הקיים וכיוצ"ב.
ואולם, על-אף שכיחות קשרים אלו, לא קיימת בישראל חקיקה מיוחדת המסדירה את התחום, זאת בניגוד למצב במדינות אחרות באירופה ובארה"ב.
אין לכחד כי המציאות המסחרית, ובפרט בעידן הנוכחי, איננה עניין של מה בכך.
אלא שהמציאות המשפטית איננה מקלה על העוסקים במלאכת המסחר.
אנשי עסקים אינם אמונים על "סגירת הקצוות" וגם אלו ש"סוגרים" הסכמים אינם דואגים לעדכן אותם בהתאם להתפתחויות העסקיות. אלה וגם אלה אינם מסדירים את ה"יום למחרת" סיום הקשר. עובדה זו מהווה פתח למוקשי סכסוך פוטנציאליים ויצירת מחלוקות ועימותים בין הצדדים במישורים שונים. הדברים מורכבים ביתר-שאת בהיעדר חקיקה, כאמור.
משרדינו עוסק בייצוג מפיצים בזירה המקומית והבינלאומית. אנו מאמינים כי שילוב נכון של ליווי קבוע של המפיץ, או גורם אחר בתחום זה, עשוי להקטין משמעותית את הסיכויים לפתרון אפקטיבי ובר קיימא. בנוסף לכך, משרדינו מתמחה בסיום יחסי מפיץ יצרן ובכלל זאת בזירה הבינלאומית כולל בתחום חובת מתן ההודעה המוקדמת ומשכה, פיצויים בגן אובדן רווחים, פיצויים בגין סחורה שלא סופקה, קביעת תנאי ההפצה, איכות הסחורה, פרשנות הסכמים ומעמדם, לרבות הסכמים הנעשים בדואר אלקטרוני ושינויים הנדרשים בתנאי העסקה תוך כדי תנועה, עפ"י מבחנים רחבים והתנהגות הצדדים. מניסיוננו נלמד כי יחסי יצרן- מפיץ מתאפיינים ברמת יחסי אמון גבוהה.
כל זאת באמצעות יישום מנגנונים וטקטיקות ייחודיות ליישוב סכסוכים בדרכים אלטרנטיביות (A.D.R.) ובכלל זאת הליכי בוררות עסקית חכמים, גישורים ופשרות לצורך חתירה למשא ומתן אפקטיבי וניצוח הסכסוך, עוד בטרם הגעתו לבית המשפט ולחילופין, בסמוך לפתיחתו ובסיוע המערכת.